Dagens shoppingtips: 30% på allt!

Inlägget publiceras i samarbete med Ellos och innehåller annonslänkar.

Dagens shoppingtips!

Ellos har t.o.m idag en kampanj där man får 30% på allt från Ellos egna sortiment ( till henne,honom,barn och hem ink möbler)

Till henne: blus/ kjol /sneakers / baddräkt med vadderade kupor / väska /maxiklänning 

Till hemmet:  2-pack karmstol / Påslankan i tvättat lin / ljusslinga för både ute och inne (grymt snygga!) / Set om 2 koffertar (prisvärd!) 

Ange rabattkod 355741

Happy shopping!

 

0

Glutenfri sandwichglass

Igår tipsade om jag en busenkel youghurtglass som uppskattas av barnen men en annan glass som Adam har tjatat efter länge är glutenfri sandwichglass!

Jag vet att jag har tipsat om detta grymma recept tidigare men den förtjänar all publicitet den kan få;)

Så enkelt att göra ( om man dessutom använder sig av köpt vaniljglass) och såå god! Orginalreceptet hittade jag här men gjorde om det lite.

Tips! Välj en laktosfri glass så blir denna glass både laktos och glutenfri! 

sandwich glass glutenfri

sandwich glass

Hemmagjord sandwich glass-glutenfri Till ca 8 glassar

3 ägg 1 dl socker 1 dl potatismjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljpulver 1 paket vaniljglass 05,liter 

Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda de resterande torra ingredienserna i en annan bunke och vänd ner i äggbunken. Lägg ett bakpapper i en långpanna, och smörj det med flytande margarin( kanske kan uteslutas men har inte provat). Bred ut smeten på det bakplåtspapperet och grädda i 225grader, mitt i ugnen i ca 5 min.

Låt kallna helt, dela i lagom stora bitar. Lägg glass ( jag använde mig av gb's papperspaket och skar glassen i tunna skivor )mellan två bitar och lägg in i frysen en stund innan de avnjuts.


7

Youghurtglass till barnen

Snacka om temperaturskillnader. I helgen var det tropisk hetta och idag spöregn och iskallt. Men som alla säga, det är bra för naturen:)

Jag tänkte dock tipsa om något enkelt och gott som barnen kan svalka av sig med när värmen slår till nästa gång: Yoghurtglass!

Enklare än så här kan det knappt bli.

Stoppa ner glasspinnar ( hade några i plast hemma som jag använde)i valfri yoghurt på burk.

Låt stå i frysen i ca 4 timmar. Klipp sedan bort plasten och servera.

 Busenkel youghurtglass

Barnen älskade dessa! Och med tanke på att det "bara" är yoghurt/kvarg känns det lite bättre att servera dessa små godingar än en vanlig glass.


1

Mors dag!

Sitter med ett leende på läpparna i skrivande stund. Har haft en helt fantastisk helg i Uppsala tillsammans med två nära vänner. Två tjejer som jag kan skratta tillsammans med så tårarna sprutar, prata om livets svåra ämnen som man inte delar med sig av till vem som helst. Och samtidigt bara vara nära varandra utan att säga ett ord.

Att åka iväg på en övernattning till en närliggande stad rekommenderas verkligen. Med tanke på det underbara vädret och allt som vi hann uppleva, kändes det som att vi var iväg på en liten kort utlandsresa.

U.n.d.e.r.b.a.r.t

Väl hemma möttes jag av två glada söner som överraskade mig med lite extra kärlek. Mina älskade små sötnosar, att få mamma till dessa två pojkar är det absolut bästa som hänt mig!

Kärlek!


1

Rostad potatis med majo och parmesan

I torsdags fick jag äran att bjuda en av de viktigaste personerna jag vet på middag, nämligen min kära mamma. Och pappa också för den delen. Världens absolut bästa föräldrar!

Det fick bli en lite förtidig morsdagpresent.

Receptet hittade jag hos Ica.

Rekommenderas varmt, väldigt gott! 

Jag insåg att jag var lite snål med parmesan så efter bilderna tog rev jag på lite rikligare med parmesan. Så gott!

Rostad potatis med majo och parmesan

2 msk olivolja 1 riven vitlöksklyfta 1 tsk salt 1 krm peppar 900 g små potatisar (med skal) 1 dl majonnäs 2 msk hackad persilja 1 dl finriven parmesanost

Sätt ugnen på 225°C. Lägg potatisen på en plåt. Rör ihop olivolja med vitlök, salt och peppar. Häll vitlöksoljan över potatisen och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills den är mjuk. Mosa potatisarna lätt med en gaffel. Fördela små klickar av majonnäs på potatisarna. Strö över persilja och parmesan.


0