Igår tipsade om jag en busenkel youghurtglass som uppskattas av barnen men en annan glass som Adam har tjatat efter länge är glutenfri sandwichglass!
Jag vet att jag har tipsat om detta grymma recept tidigare men den förtjänar all publicitet den kan få;)
Så enkelt att göra ( om man dessutom använder sig av köpt vaniljglass) och såå god! Orginalreceptet hittade jag här men gjorde om det lite.
Tips! Välj en laktosfri glass så blir denna glass både laktos och glutenfri!
Hemmagjord sandwich glass-glutenfri
Till ca 8 glassar
3 ägg
1 dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 paket vaniljglass 05,liter
Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda de resterande torra ingredienserna i en annan bunke och vänd ner i äggbunken. Lägg ett bakpapper i en långpanna, och smörj det med flytande margarin( kanske kan uteslutas men har inte provat). Bred ut smeten på det bakplåtspapperet och grädda i 225grader, mitt i ugnen i ca 5 min.
Låt kallna helt, dela i lagom stora bitar. Lägg glass ( jag använde mig av gb's papperspaket och skar glassen i tunna skivor )mellan två bitar och lägg in i frysen en stund innan de avnjuts.