20% på alla julartiklar

Inlägget innehåller annonslänkar

Dagens shoppingtips!

Hur söt inte denna fina julstrumpa? Jag älskar den!

Kostar endast 120 kr nu för att Jotex har 20% på alla sina julartiklar.

Det behövs ingen rabattkod utan rabatten dras automatiskt i kassan.

Happy shopping!


0

Hemgjorda trillingnötter

Nu är det bara en ynka liten dag kvar innan vi kliver in i December månad. Jag blev faktiskt klar med alla julklappsinköpen i helgen( så skönt!) så nu återstår det jag tycker är roligast: att baka och laga allt gott som hör julen till!

En av mina absoluta favoriter bland allt gott julgodis är absolut trillingnöten. Såå god.

Och visste ni att den är busenkel att göra själv?

 Behövs bara två ingredienser!

För att få trillingnötterna glutenfria använde jag mig av denna mjölkchoklad från Anton Berg, tycker att den är godast! Men jag tycker även att det funkar bra med Odenses ljusa chokladknappar.

glutenfri mjökchoklad

Ett tips är att gnugga av de varma nötterna i en kökshandduk, då lossnar skalet lätt!

rostade nötter

   Hemgjord trillingnöt

Hemmagjord trillingnöt 

200 gram mjölkchoklad (glutenfri för min del) 100 gram hasselnötskärnor

Sätt ugnen på 225 grader.Rosta hasselnötterna ca i tio minuter. Gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad. Häll ner de skalade hasselnötskärnor i chokladen och vänd om lite med en sked så att alla får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel ringla över godisbitarna.

Hemgjord trillingnöt Hemgjord trillingnöt

Mums!


0

Sockrade saffransbullar- glutenfria

Ni har säkert inte missat att jag älskar lussekatter och igår var det äntligen dags att baka årets första omgång. Denna gång delade jag dock hälften av degen och gjorde hälften som traditionella lussekatter och hälften som sockrade saffransbullar.

Bullarna påminner lite om munkar, så gillar man inte socker ska man inte prova dessa:) Annars kanske man kan doppa uppe på toppen bara och inte runt om hela (inte undersidan) bullen som jag gjorde.

Tips! Jag låter alltid degen jäsa i en ljummen ugn. Under tiden jag gör iordning degen sätter jag ugnen på 30 grader och när degen är redo för att jäsas stänger jag av ugnen och ställer in skålen/plåten i den ljumna ugnen.

Sockrade saffransbullar- glutenfria ca 20 st

100 gr smör 2 dl mjölk 1 pkt jäst för söta degar 2 tsk Fiberhusk 1 dl kesella ( alt creme fraiche) 1 dl socker 1 st ägg 1 pkt saffran (mortla gärna med lite socker) 1 krm salt 1 krm kardemumma (kan uteslutas) ca 500gr glutenfria lågproteinmix( Sempers finns nu endast på Coop men Finax har en blå förpackning som säljs på ICA. Det funkar även bra med Finax röda mjölmix och Sempers andra mjölmixer), Spara ca 1/2 dl till utbakning

Dekoration: Socker Smör

Smält smör och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke,häll över vätskan och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min. Tillsätt ägg,kesella,saffran,socker,kardemumma och salt. Arbeta in mixen (men lämna kvar ca 1/2dl)  ordentligt,jag körde den i assistenten ca 5 minuter.  Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Arbeta degen smidig och tillsätt mer mjölmix om det behövs. Rulla degen sedan som små bollar. Låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, i ca 5-7 minuter. Smält smör under tiden som bullarna gräddas och pensla bullarna när de fortfarande är varma. Doppa sedan bullarna i socker.

 

1

Black Friday!!

Inlägget innehåller annonslänkar

Årets största shoppingdag har startat. Jag tror att min mailkorg skulle svämma över igår kväll och likaså idag. Tänkte därför passa på att samla ihop lite tips som ni inte får missa!

Campadre - Missa inte årets största shoppingfest med fantastiska erbjudanden på mängder av kända varumärken! Dessutom 10% extra rabatt vid köp över 600kr med rabattkoden: BLACK10

Zalando- Upp till 70% rabatt!

H&M - 20% rabatt och fri frakt!

Cubus -  40% på allt! Passa på att fynda söta pyjamasset till hela familjen.

Jotex - 20% på allt + Super Black Fridag Deals.

Boozt - Boozt slår på stort med rabatter från 25% ända upp till 50%, på fler än 60 000 styles för kvinnor, män och barn.

Stronger- upp till 50% rabatt!

Nelly - 20% på ALLT! Ny deal varje timme mellan kl. 00 och 24!

Miinto - upp till 60% rabatt!

Designonline - 15-40% rabatt på allt!

Lekmer - Upp till 70% på hundratals produkter!

Indiska - 30% rabatt på ALLT!

Lindex - 25% rabatt på ett helt köp. Internetkod: BLACKFRIDAY17

Bluebox - upp till 70% rabatt. Finns ex mängder av söta saker till kidsen.

KitchenTime - Upp till 70% rabatt! Ladda upp inför jul och köp julklappar till den som redan har allt.

Hotels.com - passa på att fynda hotellnätter under cyber week. Upp till 50% rabatt!

Eleven - 20% köp vid köp över 499kr.

Happy shopping!


0

Glutenfria pepparkaksmuffins

I helgen tipsade jag om mitt favoritrecept när det gäller lussekatter. Ett annat måste till jul är ju pepparkakor och där måste jag nog säga att mjuka pepparkaksmuffins är min favorit.

Vill man hellre använda smeten och göra en mjuk pepparkaka i en avlång eller rund form ska man bara göra detta annorlunda:

-smöra och bröa en form

-grädda lite längre, ca 40 minuter ( istället för 20-25 min).

Pepparkaksmuffins-glutenfria

100g smör 2 ägg 2,5 dl socker 1,5 dl fil 3 dl gf mjölmix ( jag använde Lailas blå) 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 4 tsk pepparkakskrydda 1/2 dl lingonsylt

lite florsocker för dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner resterande ingredienser och det smälta smöret. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.

Mums!


0