Glutenfritt bröd i långpanna

Ni som brukar läsa min blogg vet om att sonen älskar dessa frallor men för ett par veckor sedan provade jag att att baka ut frallorna i en långpanna istället. Det gick ju alldeles utmärkt det med. Skönt med ett moment mindre.
 
Adam föredrar lite mindre bröd så delade varje ruta på två och det blev perfekt storlek enligt Adam. 
 
 
 
 

Glutenfritt bröd i långpanna

50g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche)
1,5 msk fiberhusk En skvätt sirap ( jag tog ca 1 msk)
En nypa salt( ca  1 kryddmått)
ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös

Smält smöret och häll ner mjölken så att den också värms upp något. Blanda i fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Smula ner jästen i en matberedare. Häll på mjölkblandningen, sirap, kesella och salt. Blanda i mjölmixen och kör i matberedaren i ca 5 minuter. Smeten liknar en köttbullesmet ( den ska inte gå att kavla ut eller så).

Låt jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek. Kör några varv till med matberedaren. Häll ner brödet i formen ( jag använde en vanlig ugnsplåt men använde hela utan)  och forma brödet till önskad storlek, använd vattensköljda alt. oljade händer och brödet klibbar för mycket.  Jäs igen i ca 15 minuter.

Grädda i 10-15 minuter i 225 grader.

Låt svalna under bakduk.

Går utmärkt att frysa.