Jag blir lika glad varje gång som jag hittar ett nytt fantastiskt gott glutenfritt bröd! Så roligt med lite variation.
Receptet på detta busenkla stekpannebröd hittade jag här.
Vi provade brödet när vi gjorde en köttbullesmörgås på resterna från julmaten. Och det var verkligen hur gott som helst. Nästa gång ska vi prova det till räksmörgåsen( perfekt när det är ganska stort och tunt).
Har även provat att rosta det och det fungerade galant det med!
Glutenfritt stekpannebröd (6 st)
2 dl filmjölk
2 msk ljus sirap
1 msk rapsolja
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Rör ihop filmjölk, sirap, olja och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig. Rulla ut degen till en rulle och dela den i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut till tunna kakor, gärna med kruskavel. Grädda bröden i torr stekpanna på medelhög värme i någon minut per sida. Vänd bröden när de börjar få färg.