Jag vet att många försöker vara lite nyttigare såhär i början i av året.
Men det struntar jag i just nu. Jag försöker själv kombinera det söta med träning. En kombination av godsaker och träning passar mig bäst.
Så därför tänkte jag passa på att tipsa om enkla men väldigt goda kakor. Vi mumsade på dessa igår när vi kikade på Alvins hockeyträning.
Receptet hittade jag hos Söta Saker men gjorde kakorna glutenfria samt bytte ut hälften av rörsockret till farinsocker. Blev verkligen hur bra som helst.
Dessa måste ni bara testa! Sådär sega och härliga i mitten men spröda runt kanterna. Går dessutom utmärkt att frysa.
Spröda kanelbullekakor- glutenfria
100 g rumsvarmt smör
1 dl rörströsocker
1 dl farinsocker
1 tsk kanel
1 ägg
3 ½ dl Finax Röda mjölmix
1 ½ tsk bikarbonat
en liten nypa salt
pärlsocker till garnering
Rör ihop smör, socker och kanel till en fluffig smet. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och rör ner i smeten. Rulla bollar (som chokladbollar ungefär) och ställ ut på plåtar med bakplåtspapper. Ett tips är att ha lite mjölade händer för att undvika att de klibbar alltför mycket. Tänk på att ha lite avstånd mellan bollarna, eftersom kakorna gärna flyter ut! Strö lite pärlsocker över varje kaka. Grädda i 175 graders värme i 10 minuter. Häll ev på lite extra pärlsocker direkt efter att kakorna kommer ut från ugnen.
Mums!