Nu har det gått en vecka sedan vi snurrade igång vardagshjulet för 2017.
Veckorna är fullspäckade med diverse träningar för såväl stora som små ( det märks att sonen börjar bli stor nu när han har har träningar flera gånger i veckan).
Nu gäller det att planera maten lite mer noggrant, allt beroende på hur mycket tid man har just den dagen.
Mat som sköter sig själv i ugnen och som går snabbt är min favorit.
En variant som är väldigt populär hos barnen men kanske lite mindre populär hos mig: fläskpannkaka! Den sköter ju sig själv men kräver lite längre tid i ugnen.
Men som sagt barnen gillar den, så det är en ganska smidig och enkel vardagsmiddag. Jag använder mig av receptet från Glutenfria köket men gör alltid en dubbel sats ( och i en plåt istället för ugnsform).
Med tanke på att många kanske tänker lite mer på kostnader såhär i mitten på januari så är det även en utmärkt rätt om man vill äta en billig måltid.
Glutenfri fläskpannkaka (4 pers)
8 ägg
6 dl mjölmix, glutenfri ( använde Lailas blåa)
8 dl mjölk
2 tsk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
lite salt
2 förpackningar bacon (140 g), skivat eller tärnat
Mät upp lite mer än hälften av mjölken i en bunke och vispa ner mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken, vispa tills allt blandats. Låt stå ca 10 min. Skiva baconet och fördela i en ugnsplåt, stek mitt i ugnen ca 10 min i 220 grader. ( Tips: tillsätt ev lite mer smör/olja så plåten blir ordentligt insmord) Häll sedan på pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen, ca 30 min till.
Jag gillar att kombinera fläskpannkakan med en råkostsallad men killarna föredrar sylt.