I lördags var det som sagt kalas här hemma. Kan inte riktigt förstå att vi har en 40-åring och (snart) 8-åring här hemma nu.
Det var som vanligt fullt ös när alla samlas och allt blev väldigt lyckat och gott. Om man, som värdinna, får säga så. Allt från förrätt till varmrätt.
Jag var ju sugen på att baka en jordgubbstårta men Alvin fick välja och då valde han chokladbollstårtan som jag också hade som förslag.
Trots att jag förstod att den skulle bli god ( vad kan liksom gå fel när man har chokladbollar med i receptet?!?) men den blev verkligen otroligt lyckad!
Det blev en succé bland barnen och jag kommer garanterat göra den igen.
Receptet hittade jag hos Fredriks fika men jag gjorde några små justeringar. Använde halva smeten som tårtbotten och halva till chokladbollarna för att få ännu fler chokladbollar.
Chokladbollstårta med nutella
ca 12 port
400 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 dl Nutella
1 dl kakao
13 dl havregryn (ren havre)
0,5 dl starkt kaffe
Dekoration
Nutella
Kokos
jordgubbar
chokladbollar
Klä en springform på 22-24 cm i diameter med bakplåtspapper. Rör ihop det rumsvarma smöret med florsockersockret. Tillsätt nutella och kakao blanda ordentligt. Tillsätt sedan havregrynen och kaffet och blanda till en tjock smet. Tryck ut halva smeten i formen och gör chokladbollar av resten. Ställ i kylen 3-4 timmar så att den är riktigt kall. Ta ut kakan ur formen, stryk lite nutella på sidorna och dekorera med pärlsocker runtom. Toppa med chokladbollar och jordgubbar. Och eventuellt lite lättvispad grädde till om man så önskar.