Glutenfri blåbärspaj

Under sommaren blir jag smått galen när jag rör mig i skogen. Mina ögon spanar konstant efter bär. Det spelar ingen roll var jag befinner mig, jag letar efter blåbär ,hallon och smultron precis överallt. Det hade inte varit helt fel att ha svampögon också men den turen har jag tyvärr inte.

För det mesta passar jag på att använda de nyplockade bären som frukosttillbehör men det blir även till en del bakning. En av alla bärplockningar i somras med barnen resulterade i en smarrig blåbärspaj. Glutenfri såklart. Beroende på hur mycket bär jag har så varierar jag mängden smet. Med tanke på att jag inte alltför mycket blåbär till denna paj så halverade jag receptet nedan men det är ju en smak sak.

20140721-210513-75913930.jpg

Blåbär

2 dl havregryn (Sempers glutenfria)

2 dl socker

2 dl vetemjöl ( Sempers Finmix)

1/2 tsk bakpulver

1 krm ekologiskt vaniljpulver

100g smör

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl grädde

Smör till formen

Sätt ugnen på 200grader. Rensa alla blåbär och skär de i små bitar. Lägg sedan ner de i en smord form. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap och grädde. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna. Häll ut blandningen( ganska lös) över rabarbern. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills man ser en knäckig yta. Låt den svalna lite innan servering och servera den sedan tillsammans med vaniljsås alternativt vaniljglass.

 

 

2 thoughts on “Glutenfri blåbärspaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>