Kycklingrullader med mozarella

Jenny är som sagt ett stor inspiration kring matlagningen just nu och igår åt vi ännu ett gott recept. Maten försvann i ett nafs så jag hann inte fota så jag lånade bilden från Jennys blogg. Maten blev väldigt populär hemma hos oss, trots att Adam vägrade smaka till en början men när han väl åt första tuggan kunde han inte sluta:)

Kycklingrullader med mozarella

Det här behöver du till 4-5 personer : 
3 kycklingfileer ( jag använde 1 kg)
smör
2 bollar mozzarella
10 finhackade soltorkade tomater i olja
1 – 2 msk dijonsenap
4 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 mks kinesisk soya
salt & peppar

Bra att ha : tandpetare

Serveras med kokt ris( vi serverade klyftpotatis till).

Gör dina rullader så här: 

Skär ut en tre till fyra(jag delade på två/tre) tunna fileer på varje kyckling. Skär osten / tomaterna i små bitar och blanda i en skål. Fyll fileerna med detta . För att de ska hålla trär du igenom en tandpetare.
Smörstek kycklingrulladerna tills de fått fin färg och ta upp dem. Vänd ner vatten, fond, soya, dijon senap, creme fraiche , grädde och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka rulladerna och åt dem koka ihop med såsen på svag värme. När kycklingen är helt genomstekt är det bara att servera.

Med ris/klyftpotatis och en god sallad.

Smaklig måltid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>