Glutenfri äppelpaj

Fredag och nu är det dags för mig att ta helg. Har två små spända killar hemma som längtar ivrigt till morgondagen, då är det nämligen dags att springa lite. För båda två dessutom. En knatterunda för barn upp till 7 år på totalt 850meter. Oj vad de längtar!

Vill passa på att tipsa om en god glutenfri äppelpaj som jag provade att baka förra veckan. Gick hem hos både oss stora och små. Som alltid när jag bakar har jag svårt att skriva ner exakta mått, går mycket på känsla men här är receptet uppskattningsvis;)

Glutenfri äppelpaj glutenfri äppelpaj

Glutenfri knäckig äppelpaj
2-3 äpplen
100 gram smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl finmix
1/2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
1 msk mjölk
kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och till sist skiva äpplena. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjöl och sirap( OBS ej på plattan). Blanda samma än de torra ingredienserna i en skål och tillsätt sedan smörblandningen. Lägg äpplena i botten på en smord form, strö över önskad mängd kanel och klicka/bred ut blandning över.

Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått en knäckig gyllenbrun yta.

Servera med vaniljsås eller glass.

One thought on “Glutenfri äppelpaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>