Så var det fredag igen.

Gårdagenskvällen spenderades i soffan framför två nya program som jag sett framemot. Först Per Morbergs:  Vad blir det för mat, som dessutom fick besök av grymma Roy Fares. Jackpot! Vilken kombo. 

Och sen Leilas nya program: Leilas Supermat. Allt såg så otroligt enkelhet, gott och nyttigt ut. Ska definitivt prova att baka chokladfudgen och kanske även ärtglassen!

Men något som jag måste testa redan i helgen är vaniljsåsen som Roy Fares gjorde. Jag ska erkänna att jag aldrig gjort egen vaniljsås innan men det såg ju verkligen busenkelt ut. Så jag måste absolut testa! 

Och till vaniljsåsen måste man ju ha en kaka och då kommer det troligtvis bli denna goda glutenfria äppelkladdkaka

Orginalreceptet från  Linda. 

Äppelkaka-glutenfri Äppelkaka-glutenfri Äppelkaka-glutenfri Äppelkaka-glutenfri

Äppelkladdkaka- glutenfri

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl glutenfri mjölmix ( använde Lailas blå)
2 äpplen
kanel eller kardemumma

florsocker till garnering

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och mjölmix. Rör ihop allt till en smet. Skala och riv äpplena. Rör ner de rivna äpplena i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den( jag hade 27 min). Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

2 kommentarer till “Äppelkladdkaka- glutenfri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *