Det blir inte allid som man har tänkt sig. Min dag som startade lugnt, fylldes snabbt med aktiviteter. Det är först nu, klockan 20 som jag kan pusta ut ordentligt. 

Tänkte ändå dela med mig av receptet som jag hade planerat att baka ( får bli någon annan dag i veckan istället)!

 Orginalreceptet hittade jag här. 

Mjuk hallon och blåbärskaka (8–10 bitar)

Lättbakad kaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl Sempers finmix
50 g smör, smält
1 krm ekologiskt vaniljpulver

Garnering
2–3 dl hallon och blåbär (gärna färska)
1–2 msk strösocker 

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner finmix, vaniljpulver, smör och rör om försiktigt till en smet. Häll smeten i en form, (ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper). Lägg bären på smeten och strö över lite strösocker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35-40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Garnera kakan med lite färska bär och florsocker. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

En kommentar till “Hallon och blåbärskaka- glutenfri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *