Måste bara tipsa om en väldigt söt och god paj som jag passade på att baka i helgen.

Receptet kommer från den underbara bloggen Room of Karma.

20140517-215301.jpg

Recept på Karmas jordgubbspaj

2,5 dl Havregryn

1 dl socker

75 g smält smär

1 dl mörk sirap

5-6 dl skivade färska jordgubbar.

Gör så här

Blanda allt till smeten havregryn, socker, smör och sirap rör i hop allt tillsammans till en smet och platta ut den i en pajform.

För grädda den på 200 grader i ugnen tills pajen blir hyllenbrun.

Ta ur pajen ur ugnen lägg över ett tjockt lager med färska jordgubbar. Bred sedan över med en tjock välvispad marängsmet ( i detta fall jordgubbsmaräng). skjuts in i ugnen på 225 g en kort stund tills marängen har fått en liten ljusbrun och krispig yta. Låt inte pajen vara inne förlänge då jordubbarna kan bli vattniga.
Jordubbarna skall nästan vara kalla, det är bara marängen som hinner gräddas då är den som bäst. Det handlar om sekunder och minuter här, där pajen är perfekt! 

Jag kommer nog att dra ner lite på sockret/sirapen vid nästa tillfälle för den blev en aningens för söt för min smak. Kanske göra en vanlig pajdeg som botten istället? Nåväl, den är hursomhelst en ny liten favorit här hemma som kommer bakas om och om igen….

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *