Hemmagjord pizza och grymt god tomatsås

Gårdagens middag blev hemmagjord pizza! En favorit i repris från kalaset för ett par veckor sedan. Så otroligt gott. Igår blev det en pizza med chevre , fikon, honung och pinjenötter. Att lägga ner lite extra tid på en god tomatsås är helt klart det bästa alternativet men när inte ork och tid finns funkar det faktiskt ganska bra med en blandningar av ketchup, kryddor och chilisås. Personligen tycker jag även att pizzadegen blir godast när man gör den själv och där är hemligheten till en spröd och fin deg jäsningen. Degen ska gärna jäsa fem timmar med det finns snabba alternativ här med, med bakpulver. Igår blev det de snabba alternativen gällande båda pga tidsbrist men som sagt, det är gott det med!

page

Måste tipsa om den bästa tomatsåsen vi har provat hittills och det är helt klart Paolos.

400 g krossade tomater

3 msk olivolja

1 liten gul lök

1 hel vitlöksklyfta

5 strimlade basilikablad

1/2 tsk salt, cirka

1 nypa strösocker

 

Värm upp olivoljan i en kastrull.

Skala och halvera den gula löken och låt halvorna fräsa långsamt i oljan tillsammans med vitlöksklyftan utan att de tar färg. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra utan lock i 30 minuter. För att reducera bort en del av vätskan i såsen (håll noggrann koll på såsen så den inte bränns). Ta upp och kasta lökhalvor och vitlök.

Bred ut tomatsåsen på pizzadegen och fyll pizzan med valfria tillbehör. Mums!

2 thoughts on “Hemmagjord pizza och grymt god tomatsås

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>