Rocky Road på eget vis

Jag har varit rätt produktiv i köket under inför julen, något jag egentligen kanske inte hade tid med tanke på att jag jobbade in i det sista. Men det är ju så skoj. Jag tog dock mitt förnuft till fånga och bad om lite hjälp men gjorde det mesta själv. Det blev bl.a. lite hemmagjorda sillar, fikabröd, egna såser/röror, bröd, julgodis i mängder mm. Det mesta har ätits upp alternativt kastats ut nu men kylen är fortfarande full med julgodis. Favoriten just nu är nog min variant av Leilas Rocky Road. Så gott! Jag tar mig en bit lite då och då, inte det bästa för tänderna och figuren kanske men det går inte att låta bli. Lika bra att äta upp dem så att se tar slut någon gång;)

rocky road

rocky road

rocky road

1-2 påsar dumlekola

1-2 nävar rispuffar

1-2 dl salta jordnötter

1-2 dl skalade pistagenötter

200 g mörk choklad

100 g ljus choklad

Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda samtliga ingredienser i en skål och blanda. Lämna dock gärna lite till garnering. Fyll rocky roadsmeten i en på en plå och strö över lite garnering cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. När chokladen har stelnat så skär upp den i lagomstora bitar.

One thought on “Rocky Road på eget vis

  1. Camilla

    Mmm, gott! Gjorde rocky road till julafton, men den blev superkladdig, värre än kladdigaste kladdkakan. Fattar inte vad jag gjorde för fel…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>