Så var det vardag igen.

Eller vardag och vardag, det är ju faktiskt helg. Långhelg dessutom. Härligt!

Och att äta en god, härlig frukost i lugn och ro är verkligen något jag uppskattar. En favorit på våra frukostar är min hemmagjorda glutenfria ganola. 

Så god!

Nu när det är dags för lite nya vanor efter semestern kommer det nog bli en del AB denna granola framöver. Passar lika bra till frukost som till lite kvällsmål efter träningen.

 

Min hemmagjord glutenfria granola– inga mått utan allt efter lite magkänsla;)

Sätt på ugnen på ca 200 grader.

Havregryn( glutenfri)
Sötmandel
Hasselnötter
Solroskärnor
Pumpafrön
Linfrön
Cashewnötter
Riven kokos/kokosflan
2 msk Kallpressad kokosolja
2 msk vattenVatten
Honung
Kanel

Hacka nötterna till valfri storlek. Blanda samman alla nötterna,havregryn och frön. Häll ut blandningen på en plåt, strö över kanel, klicka ut kokosoljan, skvätt över vattnet och kokosflingorna. Till sist, ringla över honung. Rosta blandningen i ugnen i ca 20 minuter. Rör gärna om lite då och då under tiden så att inget blir bränt. När plåten är ute brukar jag ringla över ännu mer honung för en lite knäckigare känsla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *