Hemmagjorda köttbullar och nervös inför morgondagen!

Fredag idag, en underbar känsla med samtidigt lite nervös. Imorgon är det dags för Midnattsloppet och jag känner mig verkligen inte i form. Träningen har varit en katastrof denna sommar pga värmen så det var först i måndags som jag klarade av milen för första gången i år. Usch. Att banan är ganska kuperad kommer inte direkt underlätta för mig men men. Jag håller tummarna och kör på ändå!

Jag är inte så noga med vad jag äter innan ett lopp, jag trycker kanske inte i mig en pizza direkt två timmar innan start men det inte heller så att jag tänker så mycket på vad jag ska äta för att kroppen ska orka mer. Det borde jag kanske. Gårdagens middag är nog ingen bra middag ur ett träningsperspektiv men herregud så gott det är! Husmanskost när den är som bäst. Hemmagjorda köttbullar och gräddsås som serverades med stompad potatis.

Det är inte alltid energin och tiden finns för att laga “riktig mat från grunden” en vardag men igår var en sådan dag och det är jag glad för.

IMG_9006.JPG

Glutenfria köttbullar med gräddås

Ca 4 personer.

500 gr Nötfärs

2 msk glutenfritt ströbröd

1/2 gul lök,riven

Salt och peppar

Ägg

Smör till stekning

Gräddsås

3 dl grädde

Soja efter smak

2 msk kantarellfond

Blötlägg ströbröd och vatten. Krydda rikligt med salt och peppar. Låt stå i ca 5 minuter. Blanda ner nötfärs, riven lök, ägg och knåda någon minut så att det blir en jämn fördelning mellan allt. Rulla köttbullarna och stek de i en klick smör. När de nästan är klara ska de tas ut från stekpannan. Häll ner grädde, soja, kantarellfond och låt allt koka upp. Lägg sedan tillbaka köttbullarna i såsen och låt allt stå och puttra samman en stund.

 

One thought on “Hemmagjorda köttbullar och nervös inför morgondagen!

  1. Pingback: Veckans matsedel v.9 och mumsig moussaka |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>