Det blev aldrig efterätten som jag hade planerat i lördags: lakritsglass med hallonrippel. Jag glömde helt enkelt köpa hem turkisk peppar så jag improviserade lite och gjorde en annan glass, hemmagjord daimglass. Riktigt gott det med! Dessutom helt glutenfritt:)

Daimglass

Daimglass

Daimglass

Daimglass

3 ägg
8 msk florsocker
3 dl grädde
1/2 kryddmått vaniljpulver
Daim efter smak och tycke

Vispa grädden till hårt skum. Vispa sedan ägg, florsocker och vaniljpulver fluffigt. Blanda samman allt tillsammans med krossad Daim. Sen körde jag blandningen i min glassmaskin i ca 30 minuter men det går säkert lika bra att frysa blandingen i ca 6 timmar också. Det ska jag testa vid nästa tillfälle.

2 kommentarer till “Daimglass

  1. Så himla gott med daimglass! (även om lakritsglasen förmodligen också varit det). Här hemma går det mycket glass av någon anledning. Vips så är burkarna tomma och det är inte jag som äter..
    Men egengjord glass är ändå godast. Tackar för tipset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *