Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart! De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar!) och snart är det även dags att plocka fram cykeln igen. Det sistnämnda är så efterlängtat.

Ett annat vårtecken för mig är glass!

En riktig favorit hemma hos oss är sandwich och med tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding.

Så enkelt att göra ( om man desstutom använder sig av köpt vaniljglass) och såå god!

sandwich glass glutenfri

sandwich glass

Hemmagjord sandwich glass-glutenfri
Till ca 8 glassar

3 ägg
1 dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 paket vaniljglass 05,liter

Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda de resterande torra ingredienserna i en annan bunke och vänd ner i äggbunken. Lägg ett bakpapper i en långpanna, och smörj det med flytande margarin. Grädda i 225grader, mitt i ugnen i ca 5 min.

Låt kallna helt, dela i lagom stora bitar. Lägg glass ( jag använde mig av gb’s papperspaket och skar glassen i tunna skivor )mellan två bitar och lägg in i frysen en stund innan de avnjuts.

5 kommentarer till “Hemmagjord sandwich glass-glutenfri

  1. Det ska ju bli riktigt varmt i veckan, så det kanske är dags för årets första kaffe och glass i solväggen någon dag efter jobbet :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *