Kanelbullekladdkaka - glutenfri

När vi kom hem från förskolan började jag och Alvin baka, innan vi lagade middag, busig värre! Ibland måste man bara få bryta vardagens rutiner och lyxa till det lite. Det blev väldigt uppskattat bland barnen. Jag hade sett att Lindas bakskola tipsade om en kanelbullekladdkaka som lät så otroligt god och det var den verkligen. Vi gjorde den såklart glutenfri och det blev en succé. Speciellt med en liten skopa iskall vaniljglass till. Yummie!

Kanelbullekladdkaka

kanelbullekladdkaka

150 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
2 ½ dl Lailas blåa mjölmix (glutenfri)
pärlsocker - till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

     Kakan blev riktigt poppis hos båda barnen. Adam kunde inte ens låta bli den när jag skulle försöka ta en bild:)

kanelbullekladdkaka

Nästa gång ska jag dock minska på pärlsockret för lite för sött för min smak.

6 thoughts on “Kanelbullekladdkaka - glutenfri

  1. fanny ahlm - hörselskadad

    Gud vilken fin blogg!
    Var gärna med i min tävling, som är dessutom sista dagen och anmäla sig imorgon (fredag den 10) http://nouw.com/ahlm/tavling—dagens-blogg-18479106
    Ha det så bra!

    Reply
  2. Sarah

    Bakade enl, receptet men med lite mindre strösocker. Blev supersmarrigt men kommer ta ännu mindre socker nästa gång. 1,5 dl tror jag räcker!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>