Sponsrad video: Sluta rattsurfa

Startar denna söndagsmorgon med ett väldigt viktigt inlägg.

Att släppa koncentrationen på vägen, om endast för någon sekund kan få förödande konsekvenser.

Om du kör 40 km/h och tittar ner på mobilen i två sekunder hinner du rulla 22 meter helt utan kontroll. Har du otur ser du inte barnet som just då går ut framför bilen… chansa inte!

Titta på filmen och se om du är en förebild i trafiken eller är det dags att sluta titta på mobilen när du kör?

När jag pendlade in till Stockholm tidigare såg jag dagligen hur många som sitter och tittar på mobilen. Så fort det blev rödljus och till och med på motorvägen?!? Det blev ännu mer uppenbart under de mörka perioderna för då såg man så tydligt de lyssnade små skärmarna i var och varannan bil.

Men det värsta jag sett var nog förra veckan när vi åkte till Ullared. Då såg jag en person som satt uppkopplad mot datorn, pillade på sin telefon samtidigt som han pratade i telefon. På motorvägen. Helt sjukt!

Och visst jag erkänner, jag har säkert slängt ett öga och kikat på mobilen när det har plingat till. Men aldrig mer. Jag vill verkligen bli en förebild i trafiken och aldrig riskera att orsaka en olycka pga att jag fått ett sms som jag måste se vem det var i från. Aldrig!

Och trots att detta är ett sponsrat inlägg ville jag mer än gärna skiva om detta viktiga ämne! Snälla, sluta rattsurfa. Nu!

2 reaktion på “Sponsrad video: Sluta rattsurfa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *