Jag hade som sagt bakat lite inför kalaset. Några beprövade kort men även lite nytt. 

Som exempelvis biskvierna. En favorit hos både mig och Adam så jag blev så sugen på att prova att göra ett gäng själv.

Och det blev riktigt bra faktiskt.

 Inspiration och recept hittade jag hos Jenny men gjorde om hennes Daimbiskvier till vanliga biskvier med nutellafyllning. Så gott!

biskvier med nutella

Biskvier med nutella- glutenfria

20 st biskvier
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Fyllning
150 g smör
1,5 dl florsocker
ca 2 msk nutella
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Rör ner nutellan i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på översidan( Jenny skrev undersidan men jag föredrog översidan) av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

Chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.

2 kommentarer till “Biskvier med nutella- glutenfria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *