Igår var det dags för homeparty hemma hos mig. Min kära och duktiga vän Kim kom och visade upp den fina kollektionen från Zelected by Houze. Det finns så otroligt mycket snyggt och när Kim gör i ordning mitt hem med alla snygga saker blir jag ju alldeles tokig, vill ha allt men behärskade mig. Längtar till paket kommer och jag får inreda hemmet med några nya saker iallafall.

Självklart hade jag bakat en hel del. Både kardemummakaka med vaniljgömma och en kladdkaka med after eight. Både gjorde succé, de är verkligen goda och värda att bakas. Populära av både stora och små!

Kladdkaka med after eight

närbild-Kladdkaka med after eight

helbild-Kladdkaka med after eight

Receptet hittade jag här.

100 g

100 g (12 rutor) after eight

2 st ägg

2 dl strösocker

2.5 dl vetemjöl

3 msk kakao

1.5 tsk bakpulver

Glasyr

 150 g (18 rutor) after eight

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. (Om du använder en teflonform behöver den ej smörjas och bröas.) Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet. Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

2 kommentarer till “Kladdkaka med after eight

  1. Pingback: Orolig och äntligen är elefantörat mitt |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *