Instagram och bloggar är verkligen min stora inspiration när det kommer till att prova nya recept. En kvinna som är grymt duktig och inspirerande som dessutom ofta lagar glutenfritt är Åse/56kilo. Igår passade jag på att prova att baka ostbröden som hon själv talar väldigt gott och nu förstår jag varför. Herregud så goda!

Ostbröd ( 10 st)

4 ägg

100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)

1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)

2 tsk bakpulver

2 msk chiafrön

5 dl riven ost (Jag hade 29% riven Gouda)

Toppa med: svarta vallmofrön( jag använde mig av solroskärnor) + lite havssalt

Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten,osten och de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

Ostbröd

ostbröd

ostbröd

Med tanke på att de är glutenfria så hoppas jag att Adam kommer att gilla de också. Har hört att de passade utmärkt som hamburgerbröd.

 

2 kommentarer till “Ostbröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *