Instagram och bloggar är verkligen min stora inspiration när det kommer till att prova nya recept. En kvinna som är grymt duktig och inspirerande som dessutom ofta lagar glutenfritt är Åse/56kilo. Igår passade jag på att prova att baka ostbröden som hon själv talar väldigt gott och nu förstår jag varför. Herregud så goda!
Ostbröd ( 10 st)
4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
2 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
5 dl riven ost (Jag hade 29% riven Gouda)
Toppa med: svarta vallmofrön( jag använde mig av solroskärnor) + lite havssalt
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten,osten och de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.
Med tanke på att de är glutenfria så hoppas jag att Adam kommer att gilla de också. Har hört att de passade utmärkt som hamburgerbröd.
Åhå, låter ju jättegott! Tack för tips!
Åh, perfekt när jag lchf:ar, ska testas!
Tack för tipset!
Kram