Alltså ibland är det farligt att kolla runt på instagram. Följer sedan en tid tillbaka Frida ( @bakamedfrida) som är grymt duktig och inspirerande. Hennes bilder är helt fantastiska! Såg bilden på after eight chokladbollar igår kväll och då kunde jag kunde inte låta bli att slänga ihop ett gäng jag med. Jag var bara tvungen. De liksom ropade mitt namn. Men det är jag glad för nu. Nu ligger de där hemma i kylskåpet och väntar. Frida var snäll och lät mig låna hennes fina bilde från hennes blogg Fridas bakblogg med tanke på att jag inte hade möjlighet att fota mina själv;) Tack Frida!

Jag följde receptet fullt ut men bytte ut havregrynen till glutenfritt havregryn samt att jag använde kokos till hälften eftersom jag personligen tycker att det är lite godare.

aftereight chokladbollar aftereight chokladbollar1 aftereight chokladbollar2

After eight- chokladbollar
100 g Smör
1 dl Strösocker
0.75 dl Vispgrädde
2 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 litet pkt After eight
10-12 dl glutenfritt Havregryn

Börja med att smälta after eight försiktigt över ett vattenbad.
Vispa smör och strösocker fluffigt med elvisp/assistent på hög hastighet.
Tillsätt grädden och vispa till en smet.
Vispa ner kakao, vaniljsocker och den smälta after eight- chokladen.
Vispa till sist ner havregryn på hög hastighet så att grynen krossas.
Låt stå i kylskåp mist 1 h.
Rulla till bollar och rulla sedan i pärlsocker/kokos.
Förvaras i tätslutande burk med lock i kylskåpet.
Går utmärkt att frysa in.

4 kommentarer till “After eight chokladbollar- glutenfria

  1. Alltså, det här var en hopplös dag; först kikar jag in i en annan blogg och ser att hon bakat bullar och jag riktigt känner doften genom datorskärmen, och sen kommer jag hit och får syn på chokladbollar!:) (håller med dina barn; godaste fikat!)

    Jättebra att du tipsar om glutenfria alternativ! Känner ingen som är allergisk, men den här bloggen är ju suverän att tipsa om ifall man råkar på någon. Heja dig! Kram/tanja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *