Här kommer ännu ett recept från det jag bakade till homepartyt i tisdag. Lätta att göra och riktigt goda.

Leilas jättegoda kolanittar

 

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

2 kommentarer till “Kolasnittar med ingefära

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *