Doften av nybakat bröd är nästintill oslagbart. Jag får direkt minnen från när jag själv var liten. Min kära mor bakade ofta bröd hemma och att få äta hennes nybakade sirapslimpa med mängder av smör och ost var bland det bästa jag visste.

I veckan spred sig just denna underbara doft här hemma när jag slängde ihop en plåt med kesobröd. Ett riktigt enkelt, saftigt och otroligt gott bröd. Tyvärr vill ingen av barnen äta det( för mycket nyttigheter i) men det gör inte så mycket. Blir ju desto mer till mig och Andreas då:)

kesobröd

Kesobröd
Mixa:
250 gram keso
6 ägg

Rör ihop:
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,25 dl kruskakli/fibrex
1/2 dl chiafrön
1 dl blandade hackade nötter (jag använde mandel och pumpakärnor)
2 msk deodoriserat kokosfett ( jag använde vanlig rapsolja)
lite salt

Blanda ihop allt och häll i smord form. Strö lite solrosfrön eller andra frön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Går utmärkt att frysa!

3 kommentarer till “Nybakat kesobröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *