Chokladmuffins dag

Så var det redan söndagseftermiddag igen. Lördagen försvann i ett nafs. Som sagt, tiden går fort när man har roligt. Vi hade några vänner över på middag och jag är faktiskt fortfarande mätt. Åt så mycket och allt blev så gott. Återkommer med alla recept!

Hade jag inte varit så mätt idag så hade jag nog sett till att vi hade firat Chokladmuffins dag här hemma. Det är lite töntigt med alla dessa olika dagar men jag kan ändå inte låta bli att haka på ibland. En god och trevlig anledning till att få baka lite;)

Om jag hade bakat hade jag nog bakat dessa godingar igen: Glutenfria chokladmuffins med daimgrädde.

 
  

Chokladmuffins med daimgrädde

Till ca 8 lagomstora muffins.

2 ägg
2 dl strösocker
2 msk kakao
3 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
100 g smör
1 dl mjölk

Daimgrädde:
1 1/2 dl Grädde
1 Daim, ca 50gram

Börja med att göra daimgrädden eftersom att den är bäst när den har fått stå en stund. Hacka daimen i mindre bitar och värm den sedan tillsammans med grädden i en kastrull. Det ska absolut inte kocka utan låt den smälta på svag värme en längre stund istället. Kyl sedan ner och vispa grädden till ett hårt skum strax innan servering.

Sätt ugnen på 200 grader. Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut då smeten blir ganska lös. Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig. Rör ihop kakaon med mjölmixen, bakpulvret och saltet i en annan skål. Smält smöret i en skål i mikron. Häll smält smör, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Rör om tills det är en slät smet utan klumpar. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem till mer än hälften finns det risk att muffinsen rinner över. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter. Känn efter med en potatissticka om de är färdiga. Jag tycker att de är färdiga när den är lite kladdig men inte degig.

Dekorera med daimgrädden.

3 reaktion på “Chokladmuffins dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *