Nutellaglass med hallon

Nu när det är helg tänkte jag passa på att tipsa om denna supergoda och löjligt enkla dessert som vi åt förra året, Allt som behövs är en burk Nutella och vispgrädde. Och gärna lite rostade hasselnötter och hallon.

Receptet hittade jag hos Viktoria.

Glassen ska egentligen se ut som ”riktig kulglass” men här på mina bilder har den smält något men den goda smaken är den samma oavsett konsistens:)

Nutellaglass

Nutellaglass 
Ca 1 liter

5 dl vispgrädde
400 g Nutella
rostade hasselnötter
Hallon

Häll grädden och Nutella i en bunke och vispa blandningen fluffig(inte för länge för då skär sig grädden) med en elvisp. Häll smeten i en form, täck över med plastfolie och ställ den i frysen i 4–6 timmar. Skopa upp i portionsglas, strö lite rostade hasselnötter och hallon och servera genast.

En reaktion på “Nutellaglass med hallon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *