Julgodis: Daimfudge

För drygt en vecka sen hade jag och en annan vän lite bus för oss. Vi överraskade nämligen vår vän med en liten babyshower. Så himla mysigt och roligt att se hur mycket hon uppskattade det!

Vi drack gott, frossade i sötsaker( och en och annan frukt) och pratade om allt mellan himmel och jord. Och givetvis klappades det en hel del på hennes runda fina mage också. Tänk att nästa gång vi kommer att ses kommer det finnas en ny liten bebis att lära känna. Och sniffa på, bebisdoft måste vara bland det mysigaste som finns?!

Jag hade som uppgift att fixa allt det ätabara inför kvällen och jag hade faktiskt gjort det lätt för mig. Köpte det mesta färdigt men kunde inte låta bli att baka något litet. Hade hittat ett recept på Daimfudge hos Lindas bakskola. Jag tyckte dock att de blev något för kladdiga så vi åt den som en kladdkaka istället. Men det var lika gott det! Med en klick lättvispad grädde till.

Mums!

Daimfudge

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
2 dubbel-Daim, hackad

Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna något så Daimen inte smälter i smeten (men inte för länge för då börjar smeten stelna). Blanda försiktigt ner Daimbitarna (spar lite till garnering). Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av Daimbitarna. Låt stå i kylen i ca två timmar. Skär fudgen i avlånga bitar ( och servera med grädde)

Går utmärkt att frysa.

2 reaktion på “Julgodis: Daimfudge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *