Jordgubbarna är riktigt billiga just nu. Kanske inte de svenska med alla andra. Även de ekologiska faktiskt. Köpte flera askar nyligen på Ica Maxi för 15kr/st!

Så därför tänkte jag passa på att tipsa om denna glutenfria jordgubbskaka!

jordgubbskaka-glutenfri

Jordgubbskaka-glutenfri

125 g smör
2 dl socker
1 gnutta salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
ca 2 dl glutenfri mjölmix ( jag använde Lailas blåa)
250 g färska jordgubbar
florsocker

Smält smöret och låt svalna något. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i tagen och rör tills smeten är smidig. Kläm fast ett bakpapper i en springform och smöra och bröa med kokos (går att hoppa över men passar så bra mot jordgubbarna!) Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar i. Grädda kakan i 180 C, i 25 min. Den ska vara fast men kladdig. Låt gärna kakan svalna och ställ i kylen ett par h( men vi åt den direkt när den svalnat och det funkade det med). Serveras kall med lättvispad grädde. Sikta gärna över lite florsocker innan servering.

Mums!

En kommentar till “Jordgubbskaka-glutenfri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *