Saffranskladdkaka till advent

Sköna, lediga söndag. En söndag som jag hittills mest spenderat i köket. Jag håller nämligen på att testa lite recept inför advent. Vill ha frysen laddad med godsaker hela december så det gäller att provbaka och hitta de godaste recepten redan nu. Det är ju trots allt bara två veckor kvar till första advent…

En favorit som vi garanterat kommer göra till advent är denna saffranskladdkaka. Så god!

Går utmärkt att göra glutenfri också, byt ut vetemjölet mot Lailas blåa finmix.

Saffranskladdkaka Saffranskladdkaka

Receptet hittade jag här.
12 bitar
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen
Till servering
Vispad grädde med hallon eller rårörda lingon(jag använde lingon)

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Till servering: Vispa grädde och mosa ner lite lingon i.

7 reaktion på “Saffranskladdkaka till advent

  1. Fröken M

    SAFFRAN var det ju jag skulle köpa när jag var i affären förut…
    Men här ska det bli traditionella lussekatter oh saffransbullar fyllda med vaniljkräm :)
    Kram

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *