Banan är en riktig favoritfrukt för mig. För det mesta brukar jag ha mosad banan i min havregrynsgröt( grymt gott!) men annars så skivar jag bananerna och fryser in dem om de börjar bli fula. Perfekt om när man vill göra smoothie eller glass vid senare tillfällen.

 Eller varför inte göra supergoda bananplättar? Eller en banankaka med choklad. Mums!

Men nu har jag provat något nytt,  nämligen bananbröd. Så otroligt gott och saftigt. Och givetvis glutenfritt. Detta bröd kommer jag garanterat göra om igen.

Originalreceptet hittade jag här.

Bananbröd- Glutenfritt

1 bröd
3 mogna bananer. Använd gärna bananer som har blivit lite bruna.
3 ägg
80 g rena havregryn
80 g bovetemjöl (Saltå kvarns använde jag)
1 msk fiberhusk
1 msk smör
2 tsk bakpulver
50 g hackade mandlar
1 tsk kardemumma (kan uteslutas)
Kokosflan

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda med vispade ägg.
Blanda samman allt till en deg och låt svälla ca 5 minuter.
Lägg degen i en väl smord form ca 1 1/2 liter. Strö över kokosflan och tryck ner dem en aning.
Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

Tips! Förvara brödet i kylskåp, insvept i plastfolie.

En kommentar till “Bananbröd- glutenfritt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *