Mitt tredje tips inför kräftskivan är Västerbottenpaj i miniformat. Busenkla att göra och riktigt goda.
Går dessutom att frysa så perfekt att göra i förväg om man inte har tiden på sin sida.
Minipajer med västerbottenost (6-8 st)
Pajdeg:
2 dl mjöl
1 dl västerbottenost
50g smör
1 1/2 msk vatten
6-8 formar alternativ muffinsplåt
Fyllning:
En påse riven Västerbottenost
2 ägg
2 dl grädde
Salt och peppar
Dekoration:
Gräddfil
Löjrom
Gräslök
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas. Ta upp och rulla degen till en rulle. Skär den i 6-8 bitar, gör till bollar och rulla dem i lite mjöl och kavla ut till en tunn platta. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt ca 15 min. Fördela riven ost i pajskalen. Vispa samman ägg, grädde och lite salt och peppar. Lägg i osten i pajskalen och häll äggblandingen över. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna helt och dekorera med gräddfil, löjrom och klipp över gräslök.
Gott & tack för receptet ♥ ….
/Kram fina!
mums mums tack 🙂
Västerbotten paj är så gott så!
Åh, vad smart! Enklare att ta med än en hel paj. Supergott med västerbottenpaj ju!