Här går vi på lågvarv denna påskdag. Lika bra att passa på att vila lite inför det kommande kalaset och påskfirandet som väntar. Dagarna har verkligen gått i ett och som tur var passade lilleman på att ta en ordentlig sovmorgon imorse( vaknade strax efter 10?!?). Den stora verkar inte lika berörd av alla sena kvällar som tur var.

Måste passa på att tipsa om efterätten som vi bjöd på igår när våra vänner var över. Hos Maria hade jag sett ett recept som jag blev så sugen på att testa och det blev faktiskt riktigt bra.

ägg 1  ägg 3 ägg 5

Fyllda kinderägg med vit chokladmousse 

4 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella 10%
1 msk aprikoskräm 1 tsk vatten

Skär bort toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan ta plocka ut leksaken (spara den borttagna delen för att kunna göra ett helt glutenfritt alternativ). Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Låt svalna aningen. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket. För ett helt glutenfritt alternativ: blanda grädden och kesellan tillsammans med överskotten från äggets överdel. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikoskräm i varje.

Riktigt påskigt att servera detta & gott.

2 kommentarer till “Fyllda kinderägg

  1. Pingback: Fyllda Kinderägg, Kinderägg Påsk, Kinderägg Efterrätt |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *