Förra helgen var det som sagt kalas och de små minihamburgarna gjorde succé. Jag kommer garanterat göra dessa små rackare igen. Jag hittade inga färdiga små bröd så jag gjorde egna. Receptet hittade jag här. Jäste dock lite längre än orginalreceptet och det blev kanon.

Fluffiga, lätta att göra och riktigt goda!

Minihamburgare- bröden

25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
2 tsk strösocker
6 dl vetemjöl
Topping:
1 uppvisapat ägg
sesamfrön
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37º och häll över. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta till en deg som släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla degen till ca 20 små bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med handen och låt jäsa övertäckta i 40 minuter.Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i 6–7 minuter. Låt svalna.

Så gott!

 När det gäller hamburgaren så brukar jag helt enkelt bara blanda nötfärs, salt & peppar. Ibland brukar jag även ha i lite barbecuesås.

2 kommentarer till “Minihamburgare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *