Äventyrsbad och härliga Uppsala

I lördagspromenad hade vi bokat in en familjedag. Barnen, eller snare Alvin, bestämde genast att vi skulle åka och bada. Det hör inte vanligheterna om man säger så. Jag har fobi för badhus. Bara blotta tanken av allt håret i duscharna, barn som kanske kissat i poolen och eventuella risker att få vårtor mm får mig att må illa och känna avsky inför ett besök. Men som med många andra fobier så måste man övervinna dem, framför allt för barnen skull.

Vi tog därför vårt pick och pack och begav oss till äventyrsbadet Fyrishov, Jag blev positivt överraskad. Det var fräscht, lagom stort för oss och varm i vattnet. Trots att vi fick spendera de första 30 minuterna med att övertala och påminna våra små "försiktiga små söner" att de faktiskt gillar att åka i vattenrutschkakor( vi fick en del blickar när vi tog med oss oroliga barn uppför trappan till rutschkanorna) så blev det ett väldigt lyckat besök. Vi visste ju att de skulle komma ner med stora leenden och vilja åka om och om igen. Det var exakt samma i somras. De behöver bara en liten boost ibland. Men det är en balansgång, jag skulle ju aldrig tvinga dem till något som de är rädda för men vill samtidigt vill jag visa för dem att de faktiskt vågar. Lyckan efteråt är alltid oslagbar.

Efter det roliga besöket på äventyrsbadet passade vi på att njuta lite av Uppsala. Vilken mysig stad! Att vädret var på topp gjorde nog upplevelsen ännu bättre. Att kunna svalka sig med en glass vid ån i mitten av September. Lovely!

IMG_0178.JPG

 

1

Barnsupporter

I samma veva som Ice bucket challenge erövrade sociala medier som en stormvind fick jag självklart också en utmaning. Jag har absolut inget emot dessa typer av utmaningar OCH jag har full respekt för sjukdomen. Den är verkligen fruktansvärd på alla sett och vis. Men. Jag ville ge mina pengar till något som berör mig ännu mer. Själviskt eller bara fånigt må så vara.  Jag ville göra det som kändes rätt för mig.

Jag valde därför att bli barnsupporter via Barncancerfonden. För trettio år sedan var chansen för cancersjuka barn att överlevde väldigt. Idag överlever tre av fyra. Jag vill vara med och bidra till forskningen så att vi om trettio år kan säga att alla överlever. Det är min dröm!

Läs mer här om hur enkelt det är att vara barnsupporter och bli en du med.

IMG_0488.JPG IMG_0487.JPG  

0

Chiafrön till riktigt bra pris!

Dagens tips!

8022561

Jag har ju tidigare skrivit att jag är ett stort fan av chiafrön! Idag är det kampanj på dem här, 2-pack Chiafrön à 1 000 gram. Ordinarie pris 638 kr. Nu 349kr!

Chiafröet har liknande egenskaper som linfröet, men är mer näringsrikt. Innehåller kostfibrer, antioxidanter, omega 3-fettsyror, B-vitaminer, mineraler och protein. Utmärkt att ha i gröt, yoghurt, såser, smoothies och bröd.

Jag har hittills mest haft det i smoothies men nu när jag har beställt lite mer ska jag även börja göra chiapudding till frukost.

 

0

Höstkänslor och söndagsmiddag.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag älskar hösten! Jag tycker att denna årstid är så otroligt mysig. De vackra färgerna i naturen, de mörka kvällarna och solen som ändå värmer. Att dessutom få klä på sig lite mer kläder är också något jag gillar skarpt. I lördags passade jag på att damma av min höstkappa och jag använde dessutom handskar och mössa, trots att det kanske inte behövdes egentligen. Men det är ju så mysigt:)

IMG_0419.JPG

Som en härlig avslutning på en lyckad helg lagade jag en riktigt klassisk söndagsmiddag.

IMG_0492.PNG

Receptet kommer från Matplatsen men jag gjorde små justeringar.

Långkokta möra kotletter i gräddsås Recept för ca 6 port:

ca 8 fläskkotletter utan ben

1 morot

1 gul lök

salt & peppar

vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk kalvfond

2 msk kantarellfond

1 d grädde

2 dl créme fraiche

soja

salt & peppar

socker

Salta och peppra kotletterna och bryn dem på bägge sidor i en rymlig stekpanna. Hacka lök och morot grovt och strö över. Täck med vatten. Smula ner buljongtärningen och lägg i lagerbladet. Häll i kalv och kantarellfonden. Låt småputtra under lock i 2-3 h, tills köttet blivit så mört så det nästan faller i sär Vänd gärna på kotletterna ett par gånger under tiden.

Ta upp köttet och sila av såsen. Vispa ner grädde, creme fraiche, soja (efter smak, ca 1 msk) salt & peppar. Runda av med en gnutta socker. Lägg i kotletterna igen och låt puttra ett par minuter utan lock så såsen kokar i hop och tjocknar. Servera med kokt potatis och gelé.

Så otroligt gott, uppskattat av hela familjen. Såsen är "to die for". Både jag och Adam satt och åt sås med sked. Synd att den inte är alltför nyttig, annars hade jag kunna ätit den till det mesta!


4

Tävling- vinn en tunika från Me&I;

Nu är det dags för en tävling! Jag är som sagt galet förtjust i Me&Is kläder. Både till stora och små och nu har jag fått äran att tävla ut denna superfin tunikan( Working tunic i stl 110/116). Värd 275kr!

Tävlingsreglerna är enkla. Svara på frågan och motivera gärna varför just DU vill vinna. Det skulle även vara skoj att veta hur du skulle matcha tunikan.

1. När grundades Me&I och av vilka?

Gilla gärna Me&I på FB och/eller följ @meandimarita på instagram för att ta del av nyheter mm.

140925 041

page

En fantastiskt söt a-linjeformad tunika med traktorer och grävskopor! Nätt modell upptill och mer vidd nertill. Höga muddar i ärmslut. Tunikan slutar på halva låret.

 Tävlingen pågår tom 5:e oktober och vinnaren meddelas här på bloggen.

Lycka till!


24